Onze eigen Peeske-biertje; heb jij ‘m al geproefd?

15 aug 2022

Blond van kleur. Ongefilterd. Fris en fruitig, maar toch hoppig. Een aangename bitterheid en een milde, droge afdronk. Waar we het over hebben? Over ons eigen biertje natuurlijk! Sinds juli 2021 hebben we ‘Peeskesbult 4,5’ op de tap. En het allermooiste? Terwijl je geniet van dit biertje, steun je direct het goede doel. Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar stichting Kanjers voor Kanjers.

Hij smaakt het allerlekkerst na een rondje fietsen, mountainbiken of wielrennen. Het is niet voor niets dat ‘Peeskesbult 4,5’ populair is onder liefhebbers van de wielersport. Maar er is nóg een reden dat veel fietsers kiezen voor dit zomerse drankje. Het alcoholpercentage staat namelijk gelijk aan het stijgingspercentage van Peeskesbult, namelijk 4,5%.

Gebrouwen voor kanjers

De ondertitel van ons eigen biertje luidt: ‘Gebrouwen voor kanjers’. Een zin met een dubbele betekenis. Iedereen die wandelt, fietst of hardloopt is natuurlijk een kanjer, maar met ons eigen biertje steunen we óók een goed doel: Kanjers voor Kanjers. Aan het einde van het jaar gaat een deel van de opbrengst naar deze Achterhoekse stichting.

Kanjers voor Kanjers maakt dromen waar van langdurig zieke kinderen en kinderen met een beperking. Met het geld dat de stichting inzamelt organiseren zij sport- en spelprojecten voor kinderen uit de buurt.

Drinken voor het goede doel

Door het biertje te bestellen geniet je dus niet alleen van een verfrissend drankje, maar steun je tegelijkertijd het goede doel. Als dát geen mooie afsluiter is van een wandeling of fietstocht!
Ga jij ‘m proeven? Kom gezellig langs bij ’t Peeske!

Terug naar overzicht