Tijd voor actie!

Wij liggen in een omgeving waar u perfect kunt wandelen of fietsen. Wij kunnen zorgen voor mooie routes voor fietsers of scooters, maar er is nog meer. Kijk hieronder naar wat wij u kunnen bieden. Alles naar wens en op maat, voor u en uw partner of voor kleine of grotere gezelschappen.

Over de inwendige mens hoeft u zich bij ons nooit zorgen te maken. Ons restaurant levert topkwaliteit, en klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Nordic walking

Wij bieden nordic walking onder leiding van een INWA-gecertificeerde nordic walking- instructeur. U volgt met uw groep een proefles van ongeveer anderhalf uur. In deze les kunt u kennismaken met nordic walking en leert u hoe het voelt om te lopen met poles (stokken).

Mountainbiken

‘t Peeske is de perfecte uitvalsbasis voor mountainbikers en daar is geen woord aan gelogen. De camping en Uitspanning liggen bij het startpunt van een van de mooiste mtb-parcoursen van ons land. Een schitterend en uitdagend traject met echte hoogteverschillen en pittige bochten, maar ook met volop ruimte om het glooiende landschap en de uitgestrekte bossen te leren kennen.

Wij kunnen mountainbikers veel bieden. Wat denkt u van de gloednieuwe sanitaire voorzieningen op de natuurcamping bij ‘t Peeske? Daar kun u zich omkleden en na afloop douchen om daarna bij te komen bij onze Uitspanning op het terras, met een drankje en een hapje. Wilt u na afloop blijven slapen op de camping? Wij geven u graag alle informatie.

Wandelingen

U kunt ook onder leiding van een gids van Natuurmonumenten of een IVN-gids een wandeling van zo’n anderhalf uur doen. De gids vertelt u tijdens de wandeling allerlei wetenswaardigheden over de flora en fauna van het Montferlandse bos en de Berghse historie.

Wandelcoaching

Zit u niet zo lekker in uw vel? Ga eens wandelen met een professionele coach! Het bos rondom Uitspanning ‘t Peeske is daarvoor de perfecte omgeving.
Tijdens het wandelcoachen wordt de natuur ingezet als spiegel en inspiratiebron. U vindt er inspiratie en rust. Kijk voor meer informatie op www.move4balance.nl. Zij helpen u graag een stap verder!

Bloemsierkunst

Een mooie omgeving, lekker eten en dan…? Nodig uw gasten uit om met een bloemsierkunstenaar in een fleurige setting zelf werkstukjes te maken in het thema van uw dag. En… u neemt ook nog eens een bloemetje mee naar huis.

Relaxen

Bij ‘t Peeske kunt u heerlijk relaxen. Uitrusten na een wandeling of fietstocht met binnen een kopje koffie bij de open haard, of lekker in het zonnetje met een wijntje op een van de terrassen. Wij hebben onder meer een uniek vijverterras waar de vissen onder u door zwemmen.

Scootertochten

Eens een dagje relaxed rondrijden op een scooter of een Solex? Wij regelen dat graag voor u. Compleet met mooie routes en tips.
Wij zorgen voor proviand voor onderweg en na afloop kunt u genieten van een 3-gangen diner of een barbecue. Wij leggen u graag in de watten!

De omgeving

In de Montferlandse bossen en omgeving is volop gelegenheid om op een unieke manier actief of passief te ontspannen. Het Montferlandse bos is een afwisselend bos op een hoge stuwwal tussen Beek, ‘s-Heerenberg, Zeddam, Braamt en Kilder en omgeven door lage vlaktes. Het natuurgebied (ruim 1800 hectare) van Natuurmonumenten en de stichting Huis Bergh omvat ook een aantal natuurvriendelijk bebouwde akkers, die als een zoom rondom het bos liggen. Door de hoogteverschillen is het wandelen hier en daar wat zwaar, maar de prachtige vergezichten maken de inspanningen meer dan goed.

Men kan individueel of met een groep recreëren in een omgeving die rust en historie uitstraalt. De mogelijkheden in het heuvelrijke Montferland en het nabije rivierlandschap van de Rijn zijn groot.

Behalve wandelen in de bosrijke omgeving van uitspanning ‘t Peeske kunt u ook mountainbiken, paardrijden, nordic walken op prima bewegwijzerde routes.

En wat dacht u van een bezoek aan het nabij gelegen Duitse plaatsje Elten en de 82,4 meter hoge Eltenberg met de 57 meter diepe Romeinse Drususput? Doen!

Graag verzorgen wij alle gewenste activiteiten en eventueel maken wij dit compleet met lunch of diner, high tea, brunch of buffet. Wij kennen onze streek op ons duimpje en willen graag dat u het ook leert kennen en waarderen. Wij luisteren graag naar al uw wensen.

Neem contact op voor de mogelijkheden