Activiteiten

Je hoeft je niet te vervelen

Je hoeft je bij ons nooit te vervelen. We hebben een omgeving waar je perfect kunt wandelen of fietsen. We kunnen zorgen voor mooie routes, voor fietsen of scooters.
En er is meer. Kijk hieronder maar eens wat we je kunnen bieden. Alles naar wens en op maat. Voor jou en je partner of voor kleine of grotere gezelschappen.

En over de inwendige mens hoef je je bij ons nooit zorgen te maken. Ons restaurant levert topkwaliteit. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Nordic Walking
Nordic Walking onder leiding van een INWA gecertificeerde Nordic Walking- instructeur. Je volgt met je groep een proefles van ongeveer anderhalf uur. In deze les kun je kennismaken met nordic walking en leer je hoe het voelt om te lopen met poles (stokken).

Mountainbiken
't Peeske is de perfecte uitvalsbasis voor mountainbikers. En daar is geen woord gelogen aan. Camping en Uitspanning liggen bij het startpunt van een van de mooiste mtb-parcoursen van ons land.
Een schitterend en uitdagend traject met echte hoogteverschillen en pittige bochten. Maar ook met volop ruimte om het glooiende landschap en de uitgestrekte bossen te leren kennen.
Wij kunnen mountainbikers veel bieden. Wat denk je van de gloednieuwe sanitaire voorzieningen op de natuurcamping bij 't Peeske. Daar kun je omkleden en na afloop douchen. En dan bijkomen bij onze Uitspanning op het terras. Met drankje en hapje. En je kunt na afloop blijven slapen op de camping of bij onze nabijgelegen zusterbedrijf Hotel 't Heuveltje. Wij geven je graag alle informatie.

Wandeling
Je kunt ook onder leiding van een gids van Natuurmonumenten of een IVN-gids een wandeling van zo'n anderhalf uur doen. De gids vertelt je tijdens de wandeling allerlei wetenswaardigheden over fauna en flora van het Montferlandse bos en de Berghse historie.

Wandelcoaching
Niet lekker in je vel? Ga eens wandelen met een professionele coach! Het bos rondom Uitspanning 't Peeske is daarvoor de perfecte omgeving.
Tijdens het wandelcoachen wordt de natuur ingezet als spiegel en inspiratiebron. Je vindt inspiratie en rust.
Kijk voor meer informatie op www.move4balance.nl.
Zij helpen je graag een stap verder!

Bloemsierkunst
Een mooie omgeving, lekker eten en dan...? Nodig je gasten uit om met een bloemsierkunstenaar in een fleurige setting zelf werkstukjes te maken op het thema van je dag. En… je neemt ook nog eens een bloemetje mee naar huis.

Relaxen
Bij 't Peeske kun je lekker relaxen. Uitrusten na een wandeling of fietstocht. Binnen met een kopje koffie bij de open haard. Of lekker in het zonnetje met een wijntje op een van de terrassen.
We hebben onder meer een uniek vijverterras waar de vissen onder je door zwemmen.

Scootertochten
Eens een dagje relaxed rondrijden op een scooter of een Solex? Wij regelen dat graag voor je. Compleet met mooie routes en tips.
We zorgen voor proviand voor onderweg en na afloop kun je genieten van een driegangendiner of een barbecue. We leggen je graag in de watten.

De omgeving
In de Montferlandse bossen en omgeving is volop gelegenheid om op een unieke manier actief of passief te ontspannen. Het Montferlandse bos is een afwisselend bos op een hoge stuwwal tussen Beek, 's-Heerenberg, Zeddam, Braamt en Kilder en omgeven door lage vlaktes.
Het natuurgebied (ruim 1800 hectare) van Natuurmonumenten en de stichting Huis Bergh omvat ook een aantal natuurvriendelijk bebouwde akkers, die als een zoom rondom het bos liggen. Door de hoogteverschillen is het wandelen hier en daar wat zwaar. De prachtige vergezichten maken de inspanningen meer dan goed.

Men kan individueel of met een groep recreëren in een omgeving die rust en historie uitstraalt. De mogelijkheden in het heuvelrijke Montferland en het nabije rivierlandschap van de Rijn zijn groot.

Behalve wandelen in de bosrijke omgeving van uitspanning 't Peeske kan men mountainbiken, paardrijden, Nordic walken op prima bewegwijzerde routes.
Wat dacht je van een bezoek aan het nabij gelegen Duitse plaatsje Elten en de 82,4 meter hoge Eltenberg met de 57 meter diepe Romeinse Drususput.

Of wil je met een echte paardenkoets vanaf uitspanning 't Peeske vertrekken naar een volgende bestemming in de omgeving. Naar het beroemde kasteel Bergh, een wijnproeverij op een heuse wijngaard, een golfclinic op een nabij gelegen golfbaan...

Graag verzorgen wij alle gewenste activiteiten en eventueel compleet met lunch of diner, High Tea, brunch of buffet.
Wij kennen het Montferland en willen graag dat jij het ook leert kennen en waarderen. We luisteren naar je wensen. En doen er ook iets mee.