Activiteiten in de omgeving van ’t Peeske: 10 tips

16 aug 2022

Uitspanning ’t Peeske ligt midden in de Montferlandse bossen. Een prachtige omgeving die uitnodigt om een bezoek aan ons restaurant te combineren met een leuke activiteit. Benieuwd wat je allemaal kunt doen? In dit blog geven we je 10 tips voor leuke activiteiten in de omgeving van ’t Peeske.

1. Wandelen

De omgeving van ’t Peeske is perfect voor een mooie wandeling. Direct vanaf ons restaurant starten diverse routes door het Bergherbos, zoals een natuurroute van 7 kilometer of een erfgoedroute van 9 kilometer. De routes zijn bij ons verkrijgbaar of te bekijken op de website van Natuurmonumenten . Bossen omzoomd door glooiende akkers bieden je tijdens het wandelen steeds een ander uitzicht. Door de hoogteverschillen is het wandelen hier en daar wat zwaar, maar de prachtige vergezichten maken de inspanningen meer dan goed.

Ben je iets minder goed ter been of wandel je met (kleine) kinderen? De wandelroute ‘Ommetje Bergherbo s’ van twee kilometer is geschikt voor mensen in een rolstoel en wandelaars met rollators of buggy’s.

2. Wandelen met een gids

Wandel je liever onder begeleiding? Een gids van Natuurmonumenten of een IVN-gids neemt je graag mee op een mooie tocht door de natuur. Een wandeling met gids duurt zo’n anderhalf uur en tijdens de wandeling leer je alles over de flora en fauna van het Montferlandse bos en de Berghse historie.

3. Fietsen

Ook fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Er lopen diverse fietsroutes door onze omgeving, die je langs de mooiste plekjes van Montferland voeren. Je passeert pittoreske dorpjes, heuvels, bossen en akkerland. Over afwisseling gesproken!

4. Mountainbiken

’t Peeske is een geliefde plek onder mountainbikers. En dat is niet voor niets, want ons restaurant ligt bij het startpunt van één van de mooiste mbt-parcoursen van Nederland. Het uitdagende traject kent echte hoogteverschillen en pittige bochten, maar biedt ook volop ruimte om het glooiende landschap en de uitgestrekte bossen te leren kennen. Stippel zelf een mooie route uit óf ga mountainbiken onder begeleiding. Via ‘t Peeske regel je een mountainbike-instructeur die jullie de mooiste plekjes in de omgeving laat zien.

En wat is er lekkerder dan na een mountainbiketocht bijkomen bij ’t Peeske met de enige echte Peeske 4.5? Leuk om te weten: het alcoholpercentage in ons eigen biertje staat gelijk aan het stijgingspercentage van de Peeskesbult!

5. Nordic walking

Met een groep op stap? Maak een mooie tocht onder begeleiding van een INWA-gecertificeerde nordicwalking-instructeur. Tijdens de les van zo’n anderhalf uur maak je kennis met nordic walking en leer je hoe het voelt om te lopen met poles (stokken). En natuurlijk geniet je onderweg van de prachtige natuur!

6. De uitkijktoren beklimmen

Het is even een klim, maar het uitzicht maakt het meer dan goed: uitkijktoren Hulzenberg in het Bergherbos biedt een prachtig uitzicht op de omringende natuur. De Hulzenberg heeft een hoogte van 82,4 meter boven NAP en de toren zelf is 21 meter hoog. Met een beetje geluk kan je zelfs de plaatsen Zutphen, Nijmegen en Kleef in de verte zien liggen! Hoe je er komt? Vanaf ’t Peeske starten twee wandelroutes die de uitkijktoren passeren, één van 7 kilometer en één van 9 kilometer. Je vindt de uitkijktoren op ongeveer de helft van de route.

7. Scooter- of solextochten

Een keer wat anders: een dagje rondrijden op een scooter of een Solex. ’t Peeske verzorgt graag een route voor je, inclusief tips voor de mooiste plekjes in de omgeving. Je krijgt van ons proviand mee voor onderweg en na afloop geniet je van een borrel, driegangendiner of barbecue bij ’t Peeske. Klinkt goed, toch?

8. Bezoek het Duitse plaatsje Elten

Steek de grens over en bezoek het Duitse plaatsje Elten, op korte afstand van ’t Peeske. De plaats is opgedeeld in twee delen: een hoog en een laag deel. Bezoek zeker de 82 meter hoge Eltenberg met de welbekende Sint-Vituskerk, hier heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

9. Paardrijden

Paardrijden in het Bergherbos is een belevenis. Je waant je zelfs in het buitenland dankzij het bosrijke heuvellandschap en de goudgele akkers. Ruiter en paard bewegen zich makkelijk voort over de zandwegen en bospaden Een route stippel je eenvoudig uit via het knooppuntennetwerk voor ruiters en menners.

10. Spelen in het Oerbos

Leuk om te doen met kinderen: spelen in het speelbos van Natuurmonumenten, pal naast ’t Peeske.
In dit stukje bos kunnen kinderen hutten bouwen, spelen met water, kruipen door dassentunnels en lekker ravotten. En als iedereen uitgespeeld is, lopen jullie zó naar ons terras of restaurant voor een verfrissend drankje. Natuurmonumenten organiseert er in de vakanties regelmatig leuke activiteiten. Bekijk hier de kalender .

Je leest het: er is genoeg te doen rondom ’t Peeske! En wat is er lekkerder dan na een sportieve activiteit af te sluiten met een hapje en een drankje? Hiervoor verwelkomen we je graag op ons terras of in ons restaurant.

Terug naar overzicht